Mälby Portalen

Torshälla

Mälbyvägen m.m.

Som ni säkert lagt märke till, så har vi stora problem vi Mälby Gård, där EEM fiber har gjort en uppgrävning över vägen. Vi har lagt på grus ett flertal gånger men det ligger inte kvar, utan stora gropar uppkommer från dag till dag. Vi har mu satt upp varningskoner på var sida om vägen och ber er därför ta det lite lugnt här.

EEM fiber , har lovat att åtgärda detta (asfaltera) så fort yttertemperaturen tillåter. Under tiden fyller vi på grus hela tiden...

 

Samtliga fastigheter vid Vesterbergs väg (Mälbypark) är nu slutsålda och vi tror att största delen av byggtrafiken kommar att ta slut efter sommaren. Det är då tänkt att vägen ska åtgärdas i sin helhet. Anbudet vi fick 2017 är nu så gammalt att det måste räknas om. Vi håller på att ta fram nya anbud från olika entreprenörer för närvarande. Vi är ganska förvissade om att vi har pengar till detta, även om det har blivit lite dyrare.

Senaste prognosen är att årsavgiften minskar från kr 2.095 kr till 1.950 kr, fördelat på G:a1 = 150 kr, Sektion Mälby 1.300 kr samt Sektion Mälbyvägen 500 kr. Detta baserat på en andel. Ni som har andra andelar kan räkna ut er avgift. ( Alla andelar står på 2018 års faktura)