Efterlysning av foton m.m. till Mälbys historia !

Vi lägger in några rader från en grupp medlemmar som jobbar med att dokumentera Mälbys historia. Vi hoppas senare att få publicera denna på hemsidan.

 

Hej alla som bor i Mälby!

Vi är några personer i en grupp som håller på att skriva Skräddartorps och Mälbys historia. Vi har alla en lång förankring i området från början av 40-talet och framåt. Det började med Skräddartorp, då flera av oss bor just där, men ganska snart hade vi klart för oss att det måste handla även i högsta grad om hela Mälby. Och så kom två sommarboende från Mälby in i gruppen också. Det är en intressant och delvis spännande resa för både gamla och nya boende. Vi kommer givetvis att göra resultatet tillgängligt för alla som bor i Mälby i en eller annan form.

Vi har kommit relativt långt idag, men skulle gärna vilja ha lite hjälp med gamla foton och gärna roliga eller spännande episoder, som kan berika historiken. Ett exempel är bilder på barnbadet i trä och tvättbryggan som hängde vid stora bryggan i Mälbyviken ett antal år.Bild av telefonkiosken vid Skräddartorpsvägen nära viken, vore också kul att ha med.

Bild på affärerna, både gamla affären i hörnet av Skräddartorpsvägen och Åsvägen/Syrénvägen och Konsumaffären. Vi har en "oficiell" bild på Konsum, men vi vill gärna se om någon har en egen bild. Och gärna någon bild från midsommarfirandet på den första festplatsen nere vid Mälbyviken, kanske på hästen Brunte med skrindan? Har du också någon roligt episod att berätta om?

Vi tar tacksamt emot förslag till:

Ingvar Blomkvist, Skräddartorpsvägen 35 (sommartid)                                            

Blåklockstigen 90, 153 31 JÄRNA                                                                                 Konsum sommaraffär vid Åsvägen !

Mailadress: ingvar.blomkvist90@gmail.com

Telefon: 070-570 89 96