Problem med E-postadresser.

Vid utskick av fakturor med årsavgiften hae det varit en del problem med vissa E-postadresser. Våra fakturor som nu uppgår till 350 st. har haft problem och hamnat i det s.k. spamfiltret. Troligtvis finns det vissa orsaker. En kan vara avsändaren "Mälby samfällighetsförening". I kombination med massutskick så är bokstäverna "ä" och "ö" ibland lite problematiska i e-postsammanhang. Det kan också vara så att vår e-post i detta fall kommer från "Matriset.fi", alltså vår registerhållare i Finland. Sammantaget kan man säga att leverantörer som hotmail, g-mail, Telia etc. alla har ett spamfilter inbyggt i applikationen.

Det går att ändra detta filter genom att godkänna  "Mälby Samfällighetsförening" samt "Matriset.fi" som avsändare. Denna funktion ligger på lite olika st'llen beroende på vilken e-postleverantör man har. Vi är tacksamma om du kan lägga några minuter på detta. Hittar du inte denna funktion kanske du har någon datakunnig bekant eller att du ringer kundtjänst/support som hjälper dig kostnadsfritt.

Årsstämman har bestämt att all vår korrespondens ska ske fortsättningsvis med e-post till dem som har detta. Föreningen sparar in många kronor på detta. Du bör också vara uppmärksam på om din e-post kanske går till dig via ett företag? Där är filtret extra känsligt och du bör meddela oss din privata adress istället.

Notera också att fakturan skickas i form av en länk som du genom att klicka på, hämtar fakturan för nedladdning eller utskrift. Den ligger i ett s.k. PDF formatvilket de flesta datorer kan läsa utan problem. Det är ingen fara att klicka på länken som kan se ut enligt nedan, men kolla så att det är vi som är avsändare.

https://secure.matriset.fi/invoices/07/Faktura_19111110_6826.pdf

Vi ber om ursäkt till de som haft problem med detta och hoppas det ska fungera efter lite justeringar. Tveka inte att kontakta oss i detta ärende om du har frågor om något. Styrelsens E-postadress är:  info@maelby.com

Mälbyviken

Bryggan i Mälbyviken.