Glöm inte Årsavgiften!

Varje år är det rn del som glömmer Årsavgiften. Den skickades ut den 28 augusti via en faktura-länkar till den som har uppgett en e-postadress. För närvarande har vi drygt 300 e-postadresser i vårt register. De som inte har e-post, får sina fakturor med vanlig post. Som vi meddelat tidigare kostar varje brevförsändelse ca 20 kr om man räknar porto, kuvert, papper o.s.v. På detta sparar föreningen 6,000 kr

Som tur är behöver vi inte längre köpa frimärken och kuvert, skriva ut fakturor och lägga in dem i kuvert, sätta på frimärken samt åka till postlådan. Istället sänds fakturor ut från någonting som heter posttjänst till de som inte har någon e-postadress. Vårt registerprogram läser på någon sekund av vilka som ska ha fakturan på brev och sedan skickas en datafil till dem och de skriver ut och skickar dem dagen därpå. Detta kostar ca 800 kr.

Det är givetvis inget konstigt med att en del medlemmar saknar e-post. Det viktiga är nu att Årsavgiften kommer in i tid, förfallodag är den 1 oktober 2020. En Årsstämma i början på 2000-talet bestämde att en påminnelseavgift om 100 kr ska utgå vid sen betalning. Däremot debiteras ingen dröjsmålsränta.

I dessa Corona-tider vet vi att det finns folk som har eller haft det kämpigt med ekonomin, så ta kontakt med styrelsen om du har sådan problem. Allting går att lösa och vi har givetvis tystnadsplikt i sådana ärenden.