Årsavgiften igen!

Den första oktober förföll fakturan för årsavgiften som skickades ut till alla e-postadresser som en länk, den 28 augusti. Övriga fick fakturan med vanlig post. Tyvärr var det en hel del som antingen missade länken eller att den eventuellt hamnade i skräpboxen. Vi har idag e-postadress till ca 86% av medlemmarna. Övriga 14% kanske inte har någon e-postadress, eller vill inte lämna ut den.

Ca 20 % hade inte betalat den 1 oktober, 14 st som fått den på brev och 56 st som fått den på e-post. I skrivande stund, efter påminnelse, har vi fått in 29 inbetalningar från e-postmottagare. Det återstår alltså 41 st obetalda avgifter den 12 oktober.

Fördelen med e-posten är att vi sparar mycket pengar. Det skulle inköpas frimärken, adressetiketter, kuvert, speciellt tryckt papper och bläck till skrivare. Dessutom skulle allt skrivas ut vikas och plockas in i kuvert med rätt etikett samt åka och postas. Detta tog mer än en halv dag för två personer. Att skicka  e-post är gratis och fakturorna går ut med en knapptryckning.

Tyvärr finns det också nackdelar med e-post. Stora utskick kan inte skickas hur som helst. Detta känns av hos samtliga e-postoperatörer och då hamnar allt obönhörligen i den s.k. Spamboxen. Vår registerhållare, Matriset Oy i Finland, skickar ut e-posten 4,5 st åt gången med ganska lång tidsintervall. Att skicka ut våra fakturor kan ta upp till en timme. Ett problem är också att föreningens namn innehåller ett "ä", vilket inte är så bra i e-postsammanhang, där "å,ä och ö" inte godtas i alla lägen i vad som gäller avsändare. Det positiva är naturligtvis att 80% ändå har fått fakturan och betalat.

Vi tittar över det här och försöker hitta lösningar. En kan vara att vi ändrar avsändaren till "Maelby Samfaellighetsforening" eller liknade. Vi får se vad vi kommer fram till. I alla fall är e-post en bra lösning om den fungerar. En annan är att generera våra fakturor som e-faktura, direkt till det aktuella bamkkontot. Detta är inte gratis, men helt genomförbart. Vi ttar på detta också och återkommer längre fram med mer information.